Pasty- moja miłość:)

W ostatnim czasie mam okazję testować przeróżne pasty do chleba. Szukam alternatywy dla standardowych produktów używanych jako dodatek do kanapek, które mogłabym przygotować sama. Niestety mój „stopień wtajemniczenia kuchennego” nie pozwala mi jeszcze na własne inicjatywy na tym polu. Dlatego czerpie inspirację od innych, czy to z internetu, czy z książek, gazet itp.

Żałuję tylko, że mój mąż nie dzieli ze mną radości z niektórych smaków. Tak jest np. z pastami zawierającymi czosnek. No ale o gustach się nie dyskutuje:)

Często robię pasty z oliwek, do tej pory raczej robiłam z zielonych oliwek np. z kaparami. Bardzo lubię robić „czysty” hummus czy pastę z pieczarek, avokado, z jajek, makreli wędzonej. Ostatnio odkryłam pastę z czarnych oliwek z prażonym słonecznikiem. Po prostu niebo w gębie- tyle mogę powiedzieć. Strasznie się nią zajadałyśmy z moją córką, a już szczególnie polecam do świeżego razowca.

Przepis, można znaleźć tutaj:

http://www.jadlonomia.com/przepisy/co-do-chleba-pasta-z-oliwek/

Autorka tego bloga, zgodziła się, bym umieściła w tym miejscu odnośnik do jej bloga. Wielkie dzięki!

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s